Zuglói sportkoncepciót, most!

298246_10150326831023270_41992313_n.jpgA Köznevelési Kulturális Ifjúsági és Sport Bizottság hétfőn megtartotta idei első ülését. Több fontos napirendi pont mellett LMP-s siker, hogy javaslatomra elfogadtuk egy szakmai munkacsoport összehívását Zugló új sportkoncepciójának megalkotására. Ebben Lévai Sándor (MSZP) a bizottság elnöke, és helyettese Tildy Balázs (Fidesz-KDNP) mellett én is szerepet kaptam. A cél egy olyan négyéves program megírása, mely kijelöli azokat a megvalósítandó feladatokat amiket az önkormányzatnak ez ügyben meg kell oldania. A lényeg pedig az, hogy folyamatosan növelni tudjuk a kerületünkben rendszeresen sportolók létszámát.

A feladat igen megtisztelő és örömteli számomra, mert már 15 éve foglalkozok a zuglói sportélettel. A leendő koncepció fő feladata, hogy lehetőséget adjon mindenkinek, aki sportolni szeretne. Kicsiknek és nagyoknak, fogyatékkal élőknek, hátrányos helyzetűeknek, nyugdíjasoknak, amatőr- és élsportolóknak, verseny- és tömegsportolásnak egyaránt.

Számomra a legfontosabb, hogy minél több fiatallal szerettessük meg a mozgást. Közhely, de igaz, minden sportra elköltött forint három forint megtakarítás az egészségügyben. Ehhez elengedhetetlen annak a vizsgálata, hogy az önkormányzat milyen mértékben tudja levenni a szülők válláról gyermekük sportolásának logisztikai és anyagi nehézségeit.

Hiszünk a részvétel erejében, és kíváncsiak vagyunk önök mit gondolnak, gondoltok erről. Várunk minden olyan javaslatot, észrevételt, amitől még jobb programot készíthetünk. Észrevételeket ide kommentben, vagy a facebook oldalunkra, esetleg a bp14@lehetmas.hu e-mail címre várunk.


Porvay János